Coffeeshop op Hoorn 80maart 8, 2013


HOORN – Hoorn, sinds oktober zonder coffeeshop, telt er vanaf 1 mei in een klap twee. Eén aan de Dubbele Buurt in de binnenstad en de ander aan de Neutronweg op bedrijventerrein Hoorn 80.

Het verkooppunt in de binnenstad komt op een vertrouwde plek, namelijk in het pand van de in oktober gesloten coffeeshop De Boot. De locatie in Hoorn 80 is een geheel nieuwe. De coffeeshop komt in het pand van wegrestaurant De Clown. Beide panden hebben een horecabestemming. Sinds oktober 2012 had Hoorn geen coffeeshop meer. Na een screening door gemeente en justitie, waaruit de exploitanten niet smetteloos tevoorschijn kwamen, besloot de Hoornse burgemeester Onno van Veldhuizen de vergunningen in te trekken. De gemeente besloot de zaken zorgvuldig aan te pakken. De gemeenteraad ging akkoord met het plan om twee vergunningen te verlenen; een coffeeshop in de binnenstad en een aan de rand van de stad. Geïnteresseerden voor een exploitatievergunning mochten zich melden. Dertig kandidaten leverden hun plannen in. Zij ondergingen allemaal een screening. Uiteindelijk zijn E. Schoonenwolf en het duo J. Elbers en M. Pront overgebleven. Schoonenwolf gaat aan de slag in de Dubbele Buurt. Deze voormalige militair heeft acht jaar een coffeeshop gehad in Amsterdam. Pront en Elbers, die in Hoorn ’80 de shop gaan drijven, hebben in Amsterdam nog altijd een dergelijk bedrijf.

Er komen informatieavonden voor buurtbewoners en ondernemers. De vergunningen zijn voor een jaar. Daarna volgt een evaluatie.

Bron: Noord Hollands Dagblad

 

Wat vindt u van de komst van een coffeeshop op Hoorn 80?

De website Hoorn80.nl is een database met informatie voor en door bedrijven en personen die gebruik maken van de voorzieningen op bedrijventerrein Hoorn 80 in Hoorn.